KEWS Schoonbeek-Beverst
Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Iedere voetballer heeft het recht om te voetballen in een veilige omgeving. Iedere speler/speelster heeft een grens, maar ook in voetbal komt ongepast gedrag helaas voor. 


Maar liefst 82% van de Vlaamse jongeren is al slachtoffer geweest van psychisch grensoverschrijdend gedrag tijdens het sporten (algemeen),  55% van fysiek grensoverschrijdend gedrag en 27% klaagt over seksueel grensoverschrijdend gedrag (onderzoek 2020, Thomas More). Voetbal Vlaanderen streeft ernaar dat tegen eind 2024, in minstens 40% van de clubs met een jeugdwerking, een vertrouwenspersoon of Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit (club-API) aan het werk is.


Het aanstellen van een club-API is geen overbodige luxe, maar een onmisbare schakel om van een club een plek te maken waar respect, tolerantie en vertrouwen centraal staan. 

De aanwezigheid van een vertrouwenspersoon stelt de club in staat om tijdig en correct op te treden 

wanneer er signalen van problematisch gedrag opduiken en om de integriteit van iedere speler, coach, ouder of clubmedewerker te bewaren.


Vanaf heden zal ook onze club deze functie ter beschikking stellen aan alle clubleden.

Dit in de persoon van Inez Maes, 44 jaar, gehuwd en mama van 3 pubers

(waarvan er eentje bij onze club speelt).

Als thuisbegeleidster bij personen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) en tevens vormingsmedewerkster bij vzw Stijn(https://www.lsa.be/vzw-stijn) heeft zij heel wat ervaring in deze omgeving.


U kan voortaan onze club-API per email bereiken via clubapi@kewsschoonbeekbeverst.be 

Inez zal daarna zo snel mogelijk contact met u opnemen. 


Wij danken Inez alvast om deze functie op te nemen en steunen haar als club in het uitoefenen van deze rol.Inez Maes